16 czerwca 2009 (wtorek), 09:43:43

Probabilistyka stosowana w gastronomi

Skoro solniczką soli się zgodnie z modyfikowanym liniowo rozkładem Gaussa to czy możliwe jest posolenie talerza pomidorów w taki sposób aby nie zrobić przy okazji bałaganu na serwetce?

Teoretyczna odpowiedź brzmi - nie, ale mimo to wszyscy jakoś sobie z tym radzę produkując coś, co włosi nazywają caprese. I śniadaniowej zadumy w kontekście studiów nad probabilistyką pewnej znajomej.


Caprese = pomidory, mozzarella, bazylia, sól, oliwa. Mniam, mniam!


Kategorie: głupoty, _blog


Słowa kluczowe: rozkład Gaussa, caprese, mozzarella, pomidory, sól, oliwa


Komentarze: (3)

anonim, June 16, 2009 18:21 Skomentuj komentarz


jest dalekopis i jest krótkofalówka

anonim, June 18, 2009 15:31 Skomentuj komentarz


192.168.0.203

Agata, June 21, 2009 11:08 Skomentuj komentarz


Skoro mniam, mniam, to pewna znajoma musi spróbować, gdy skończy się sesja, bo chwilowo żywi się leczo i zrazikami;-)

PS. Kod potwierdzający: 6166 - 3x6?!
Skomentuj notkę

Disclaimers :-) bo w stopce coś wyglądającego mądrze można napisać. Wszystkie powyższe notatki są moim © wymysłem i jako takie związane są ze mną. Ale są też materiały obce, które tu przechowuję lub cytuje ze względu na ich dobrą jakość, na inspiracje, bądź ilustracje prezentowanego lub omawianego tematu. Jeżeli coś narusza czyjeś prawa - proszę o sygnał abym mógł czym prędzej naprawić błąd i naruszeń zaniechać.