16 czerwca 2009 (wtorek), 09:43:43
Probabilistyka stosowana w gastronomi
Skoro solniczką soli się zgodnie z modyfikowanym liniowo rozkładem Gaussa to czy możliwe jest posolenie talerza pomidorów w taki sposób aby nie zrobić przy okazji bałaganu na serwetce?
Teoretyczna odpowiedź brzmi - nie, ale mimo to wszyscy jakoś sobie z tym radzę produkując coś, co włosi nazywają caprese. I śniadaniowej zadumy w kontekście studiów nad probabilistyką pewnej znajomej.
Caprese = pomidory, mozzarella, bazylia, sól, oliwa. Mniam, mniam!
Kategorie: głupoty, _blog
Słowa kluczowe: rozkład Gaussa, caprese, mozzarella, pomidory, sól, oliwa
Komentarze: (3)
anonim, June 16, 2009 18:21 Skomentuj komentarz
jest dalekopis i jest krótkofalówka
anonim, June 18, 2009 15:31 Skomentuj komentarz
192.168.0.203
Agata, June 21, 2009 11:08 Skomentuj komentarz
Skoro mniam, mniam, to pewna znajoma musi spróbować, gdy skończy się sesja, bo chwilowo żywi się leczo i zrazikami;-)
PS. Kod potwierdzający: 6166 - 3x6?!